Maslinovo ulje

Proces proizvodnje maslinovog ulja odvija se u dvije faze. U prvoj fazi se zdravi plod masline drobi gnječenjem, a potom se u drugoj fazi tiještenjem smjese zdrobljenih plodova cijedi čisto maslinovo ulje. Hladno tiještenje je najčistija tehnologija obrade maslina. Ekstra djevičansko maslinovo ulje (olio di oliva extravergine) dobija se nakon prvog tiještenja zdravog ploda masline, a kiselost (slobodne masne kiseline) mu ne prelazi 0,8 posto. Uz zadovoljenje kemijskih parametara, ulje mora još proći organoleptičku provjeru i ne smije imati niti jedan miris koji nije svojstven ulju. Pogledajte popis proizvođača maslinovog ulja na području općine Kaštelir Labinci:

O.P.G. Dario Paulišić

Labinci 41, 52464 Kaštelir

tel: 052 / 455 041

 

 

O.P.G. Jordan Deković

Kovači 19, 52464 Kaštelir

tel: 052 / 455 248 | gsm: 098 606 225

 

 

O.P.G. Lucia Venier

Kaštelir 65, 52464 Kaštelir

tel: 052 / 455 198

 

 

O.P.G. Petrović

Kovači 11a, 52464 Kaštelir

tel: 052 / 455 242 gsm: 098 367 913

e-mail: r.petrovic@usluga.hr

 

 

O.P.G. Prekalj

Labinci 118, 52464 Kaštelir

el: 052 / 455 460 | gsm: 091 4060 178

e-mail: opgprekalj@gmail.com

 

 

O.P.G. Vladimir Kocijančić

Brnobići 111, 52464 Kaštelir t

el: 052 / 455 121 | gsm: 098 9392 540